17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Šlehaný tvaroh s pažitkou

Název Množství a jednotka
tvaroh z vaničky 250 g
mléko 2 lžíce
sůl
pažitka 2 lžíce

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Vaničku nebo kostku tvarohu zředíme troškou mléka a rozšleháme (stačí vařečkou). Osolíme podle chuti a přidáme nadrobno nasekanou pažitku (cca dvě lžíce nasekané pažitky, podle chuti). Promícháme a mažeme na chléb.

Tip:
Pokud potřebuji jen půl tvarohu, před osolením odeberu polovinu do jiné misky, z půlky udělám tvaroh na slano s pažitkou, druhou polovinu osladím, přidám dvě - tři lžíce bílého jogurtu, rozšlehám ponorným šlehačem a mám dezert na sladko třeba na druhý den na svačinu :-).


 


RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...