Vaničku nebo kostku tvarohu zředíme troškou mléka a rozšleháme (stačí vařečkou). Osolíme podle chuti a přidáme nadrobno nasekanou pažitku (cca dvě lžíce nasekané pažitky, podle chuti). Promícháme a mažeme na chléb.
Tip: Pokud potřebuji jen půl tvarohu, před osolením odeberu polovinu do jiné misky, z půlky udělám tvaroh na slano s pažitkou, druhou polovinu osladím, přidám dvě - tři lžíce bílého jogurtu, rozšlehám ponorným šlehačem a mám dezert na sladko třeba na druhý den na svačinu :-).
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek